Marja Vis: mental coach Breda

Mijn verhaal, als mental coach Breda

marja vis mental coach Breda

Eerste zangervaring

Op mijn 38e ging ik met knikkende knieën naar een koor. Ik was er van overtuigd dat ik niet kon zingen. Ik had namelijk nooit gezongen en had een enorm oordeel over m’n stem. Echter was het verlangen om te gaan zingen groter dan de angst. Op grond van mijn stem ging ik bij de alten staan en luisterde met open mond naar de sopranen. Zo zou ik ook wel willen zingen!

Stemtest

Na 4 weken moest ik een stemtest doen bij de dirigent. “De dirigent wilde weten wat mijn stembereik was en ging van laag naar hoog op de piano. Ik hoorde ergens een hele hoge stem en keek achterom, wie zong daar? Er was niemand, ik was het zelf. “Je bent een hoge sopraan” zei de dirigent, “je staat verkeerd, vanaf nu sta je bij de sopranen”.

Keerpunt

Dit moment was een keerpunt in mijn leven. 38 jaar lang had ik vele oordelen over mijn stem gehad. Ik hield me altijd in, was vaak stil durfde nooit mijn mening te geven. Dus aan de ene kant was ik superblij, ik kon wél zingen en had helemaal geen lage mannelijke stem. En aan de andere kant voelde ik de pijn van het zoveel jaar mezelf inhouden.

De kracht van mijn stem

Vanaf dat moment is mijn zoektocht begonnen naar de kracht van mijn stem en al haar mogelijkheden. Ik deed overal aan mee wat met stem en zingen te maken had en zo ontwikkelde ik mezelf. In 2004 kwam het moment dat ik dacht, “dit heeft mij zoveel gebracht. Ik ben zoveel sterker, hoorbaarder en zichtbaarder geworden, dit wil ik delen”. Ik zegde mijn administratieve baan op en werd volledig mental coach Breda, Stembevrijder en Pulsar coach.

Tot slot


Ik ben 59, heb 2 dochters, een schoonzoon en een kleindochter. Geboren en getogen in Noord-Holland. Nu wonend en werkend in Breda en Dishoek (Zeeland). Mijn levensmotto is: “Ik vind het eng maar ik doe het toch”.

Ervaring, als mental coach Breda

Ik volgde onder andere lessen bij:
  • Stemwerk te Rotterdam
  • Andere Klank te Soest
  • Roy Hart Theatre te Rotterdam
  • Marius Engelbrecht te Den Haag
Ik voltooide de opleidingen bij:
  • Stemcreatie bij De Kleine Tiki
  • Stembevrijding bij Jan Kortie Muziekacademie
  • Pulsar Academie voor coaching van veranderingsprocessen.

Ik wil je graag helpen

Bel of mail mij vrijblijvend voor meer informatie.