Marja Vis: mental coach Breda

Mijn verhaal, als mental coach Breda

marja vis mental coach Breda

Eerste zangervaring

Op mijn 38e ging ik met knikkende knieën naar een koor. Ik was er van overtuigd dat ik niet kon zingen. Ik had namelijk nooit gezongen en had een enorm oordeel over m’n stem. Echter was het verlangen om te gaan zingen groter dan de angst. Op grond van mijn stem ging ik bij de alten staan en luisterde met open mond naar de sopranen. Zo zou ik ook wel willen zingen!

Stemtest

Na 4 weken moest ik een stemtest doen bij de dirigent. “De dirigent wilde weten wat mijn stembereik was en ging van laag naar hoog op de piano. Ik hoorde ergens een hele hoge stem en keek achterom, wie zong daar? Er was niemand, ik was het zelf. “Je bent een hoge sopraan” zei de dirigent, “je staat verkeerd, vanaf nu sta je bij de sopranen”.

Keerpunt

Dit moment was een keerpunt in mijn leven. 38 jaar lang had ik vele oordelen over mijn stem gehad. Ik hield me altijd in, was vaak stil durfde nooit mijn mening te geven. Dus aan de ene kant was ik superblij, ik kon wél zingen en had helemaal geen lage mannelijke stem. En aan de andere kant voelde ik de pijn van het zoveel jaar mezelf inhouden.

De kracht van mijn stem

Vanaf dat moment is mijn zoektocht begonnen naar de kracht van mijn stem en al haar mogelijkheden. Ik deed overal aan mee wat met stem en zingen te maken had en zo ontwikkelde ik mezelf. In 2004 kwam het moment dat ik dacht, “dit heeft mij zoveel gebracht. Ik ben zoveel sterker, hoorbaarder en zichtbaarder geworden, dit wil ik delen”. Ik zegde mijn administratieve baan op en werd volledig mental coach Breda, Stembevrijder en Pulsar coach.

Tot slot


Ik ben 59, heb 2 dochters, een schoonzoon en een kleindochter. Geboren en getogen in Noord-Holland. Nu wonend en werkend in Breda en Dishoek (Zeeland). Mijn levensmotto is: “Ik vind het eng maar ik doe het toch”.

Ervaring, als mental coach Breda

Ik volgde onder andere lessen bij:
  • Stemwerk te Rotterdam
  • Andere Klank te Soest
  • Roy Hart Theatre te Rotterdam
  • Marius Engelbrecht te Den Haag
Ik voltooide de opleidingen bij:
  • Stemcreatie bij De Kleine Tiki
  • Stembevrijding bij Jan Kortie Muziekacademie
  • Pulsar Academie voor coaching van veranderingsprocessen.

Workshop Stembevrijding aan Zee!

Kleine groepen

Je volgt deze workshop in een kleine groep op een unieke locatie in Dishoek, bij Vlissingen. We verblijven in een prachtig strandhuis op het strand met uitzicht op zee. We doen de stemoefeningen binnen en buiten. De kracht van de zee helpt je om vrijuit te zingen.

Voor wie?

Je wilt wel iets zeggen maar je durft niet. Je wilt graag vrij zijn maar je houdt je in. Je durft niet te zingen en je voelt wel het verlangen. Er komt niet uit wat er in je zit. Je laat je niet volledig horen terwijl je dat wel graag zou willen. Je wilt graag werken aan je persoonlijke ontwikkeling en hebt zin om te ontdekken wat de mogelijkheden van je stem zijn. Of er zijn fysieke klachten zoals stemproblemen en stress.

Wat gaan we doen?

Na een korte kennismaking, koffie/thee en een Zeeuwse bolus starten we de dag met eenvoudige stemtherapie oefeningen.
Natuurlijk is dit in het begin spannend maar je zult merken dat je al snel meer durft dan je dacht. Stapsgewijs ontdek je de kracht en de mogelijkheden van jouw stem.
Dit alles vanuit de veiligheid van de groep en een flinke dosis humor.

Wat heb ik eraan?

Door de stemoefeningen ervaar je hoe het is om je vrij te voelen. Je krijgt meer vertrouwen in je eigen stem. Dit geeft je ruimte en nieuwe inzichten, je laat oude patronen los. Je bent kwetsbaar als je zingt en tegelijkertijd maakt het je krachtig. Het gaat bij Stembevrijding niet over goed of fout maar over stemexpressie. Hoe klink je, wat wil er naar buiten, op dit moment. En dat is altijd het juiste. 
Ik leer je niets nieuws, het zit allemaal al in jou. Het mag hoorbaar en zichtbaar worden!

Duur en kosten

10.00 – 16.00 uur

€ 95,00 incl. koffie/thee en wat lekkers

aantal deelnemers 6 - 8

Strandhuis Dishoek

Meer informatie of aanmelden: info@marjavis.nl of 06-16810004

Op verzoek kun je deze workshop ook organiseren met een eigen groep, bijvoorbeeld met familie, vrienden, collega’s, koorleden. Bel gerust voor meer informatie.

Ik wil je graag helpen

Bel of mail mij vrijblijvend voor meer informatie.